БСП осигурихме близо 1 милиард лева допълнителна държавна помощ за

...
 БСП осигурихме близо 1 милиард лева допълнителна държавна помощ за
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: Само ние останахме отговорни пред своите избиратели и не ги предадохме

 _2024 izbori_v013

 

„ Българска социалистическа партия осигурихме близо 1 милиард лв. спомагателна държавна помощ за българските земеделци във времето, когато тряваше да се оправим с следствията от коронавирус рецесията и когато ни връхлетя войната в Украйна. Основният фокус беше ориентиран към сензитивните браншове като плодове, зеленчуци, отглеждане на животни. Процесът беше тръгнал – за жалост, откакто държавното управление, в което ние участвахме, беше свалено – процесът спря ”.
Това съобщи в предаването „ Делници ” на Евроком лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” в Русе и някогашен аграрни министър Иван Иванов.


В диалога за Стратегическия проект за развиване на българското земеделие за новия програмен интервал, който Българска социалистическа партия при присъединяване си в кабинета „ Петков ” внесе в Брюксел и стартира процедурата по неговото одобрение Иван Иванов уточни:
„ Тогава успяхме да убедим Асен Василев, надлежно и Народно събрание да има 65 % национално съфинансиране. Но, господин Василев, когато влезе в сглобката с ГЕРБ не помни, че тези пари би трябвало да ги даде на българските земеделци и сега всичко буксува. Той ги изхарчи за нещо друго, неразбираемо защо. Ние желаеме да разберем, а и хората питат - къде са парите. Защото, задачата, която си поставихме и защитихме пред Брюксел беше равнене статута на българския земеделец с европейския ”.


„ Имаше митинги, тъй като това, с което Българска социалистическа партия поддържа земеделците – беше спряно. Войната в Украйна продължава – до момента в който продължава тази война, всички първични материали ще са скъпи. Подбиват пазарите с ниски цени. Към украйнския производител няма екологични условия – към нас има по силата на Зелената договорка, това убива нашия аграрни производител ”, безапелационен беше Иван Иванов.


„ Ние сме го сложили на масата и аз като министър съм желал от еврокомисаря да предприеме нужните ограничения дружно с други сътрудници, министри, които са директно наранени – тази Зелена договорка да се преразгледа. Тя е камшик освен за емеделските производители, само че и за миньорите, и Българска социалистическа партия е ясна и безапелационна в тази своя позиция ”.
По думите му би трябвало в действителност съответна държавна политика, каквато Българска социалистическа партия предлага: „ Твърдо отстоявахме тази позиция и два пъти като парламентарна група внасяхме планове за решения, които минаха в Народното събрание - задължихме служебните кабинети на Радев тогава да желаят изменение на ПВУ, с цел да се предоговорят тези условия. Това не се случи. И постоянният кабинет на сглобката не ги съблюдава. Това значи, че се движим по някаква релса на безвластие ”, разяснява лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” в Русе.


Бившият аграрни министър и лидер на „ Българска социалистическа партия за България ” беше безапелационен: „ Държавата отсъства сега – и тук би трябвало да има гъвкави дейности по повод държавна помощ. Цяла Европа дава държавна помощ на своите земеделци, с цел да могат те да създават стока – за какво полската стока, да вземем за пример, е по-евтина от българската? Защото там има в допълнение държавно финансиране, също така, което Европейски Съюз им дава ”.


„ За да се отстранен прекупвачите, разковничето е Закон за баншовите организации в земеделския бранш, както е в цяла Западна Европа. Там всички са обединени и имат едно лице, което слага изискванията, както на държавната власт, по този начин и на комерсиалните вериги ”, отговори Иван Иванов на въпрос на водещия и добави: „ Българска социалистическа партия подготвихме този закон – смъкнаха държавното управление и оттова нататък той буксува ”.


„ Категорично в предизборната стратегия на Българска социалистическа партия е залегнала концепцията ни за късата верига на пазара – това е френският модел, самите земеделци въз основата на тяхното обединяване се договарят и продават в района си ”, акцентира лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” в Русе.
Иван Иванов напомни и последните промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, импортирани по предложение на Българска социалистическа партия, което ще докара до възстановяване заплащането на чиновниците от 1 януари 2025 година Малко по-рано той взе присъединяване в среща на синдикалните организации на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и „ Огнеборец ”. По думите му колкото по-малко е политическото въздействие в системата на сигурността – толкоз по-добре тя работи.


„ Затова търсим поддръжката на българските жители, с цел да върне този ред в страната. Българска социалистическа партия постоянно е била виновна към своите гласоподаватели и своите симпатизанти – ние не сме ги предавали. С номер 24 и за двата избора ”, заключи Иван Иванов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР